İSTANBUL KIZILCAÖREN KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Duyurular

Sayın Üyelerimiz

derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


İSTANBUL KIZILCAÖREN KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ


SAYIN DERNEK ÜYELERİMİZ.

YIILIK AİDATLARINIZI VE BAĞIŞLARINIZI  DERNEĞİMİZİN BANKA HESABI OLAN 

İŞBANK GÜLTEPE ŞUBESİ

ŞUBE KODU    1069

HESAP NUMARASI    358691

İBAN NO  :  TR98 0006 4000 0011 0690 3586 91

NOLU HESABA YATIRABİLİRSİNİZ.

ŞİMDİDEN DUYARLILIĞINIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.

DERNEK YÖNETİM KURULU


Tokat Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Anket
İnternet Sitemizi Nasıl Buldunuz?
 
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD  
EURO  
       
Özlü Sözler
"HEP GÜZEL YERLERİ TUTMUŞ ELİNDE, İPEK SAÇLARI SIRALANMIŞ BELİNDE, GÜZEL TARİHİ CAMİSİ DUDU DİLLERDE, NE GÜZEL TARİHİ KÜTÜPHANESİ VARDIR KÖYÜMÜN.(Ergül Doğan)"
Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.
 
  
  Kızılcaören Coğrafyası

Kızılcaören Coğrafyası


    İKLİMİ

           Kızılcaören ormanlıklarında yeşilin bütün tonlarını, havanın en temizini, suyun en berrak ve kalitelisini   barındıran bir sağlık kaynağıdır. Bu ormanlarda birçok çiçeği, böceği, kelebeği ve kuşu buralarda bulabilmek mümkündür. Kızılcaören  ormanlarında çok çeşitli bitki örtüsü görenleri hayrete düşürmektedir. Eğer ormanlık alanlarının   sağlık açısından   yararlanmak isterseniz çekinmeden buralara gelinebilir. Hatta buralar açık bir eczane gibidir. Çünkü kızılcaören   ormanları gerek havasıyla gerekse suyu ve gerekse çam ormanlarının çam kokusuyla adeta insanın ömür katmaktadır. Bu nedenle gurbette bulunan kızılcaörenli hemşehrilerimiz yaza aylarındaki tatillerini devamlı olarak ormanlıklarda bulunan gözlerde,  kaynak sularında piknik yaparak geçirmektedirler.

    Kızılcaören köyü karasal iklime sahip bir köydür. Rakımı  yüksek olması sebebiyle kışları çok sert ve kar yağışlı geçmektedir.  Oysa yaz aylar sıcak olup akşamları serin olmaktadır. Kızılcaören köyünde haziran ve temmuz aylarında soba dahi yakılmaktadır.   Köye  yağışlar en çok ilk baharda yağmaktadır. Kızılcaören Köyünün bitki örtüsü genellikle ormanlık , çayırlık ve tarlalarla kaplı bulunmaktadır.  Bu ormanlarda   çoğunlukla kızıl  çam, sarı çam, kayın (gürgen) bulunmaktadır.   Ormanlık alanların   dışında kalan  kısımlarda tarla ziraatı yapılmakta   ve ağırlıklı olarak buğday,arpa, çavdar, yulaf gibi ürünler üretilmektedir. Yine köyümüzde bulunan çayırlılarda da ot yetiştirilmektedir.Ayrıca  bostanlarda  patates bahçelerde de fasulye, kara lahana, salata, kıvırcık yetiştirilmektedir

    Kızılcaören köyü ormanlık ve  çayırlık bir yapıya sahip  bulunmaktadır. Bu  nedenle doğal bitki  örtüsü yönünden oldukça zengindir. Eğimli arazide sırlanmış bulunan orman ürünleri    özellikle ilkbahar aylarında yeşilin   her  tonunu sergilerler. Bu orman örtüsü içerisinde etrafı ağaçlarla çevrili çağlayanları, gölleri, piknik yerleri ve  kaynak sularına rastlamak mümkündür. Köyümüzde da ayrıca son zamanlarda yayla turizmde gelişmiştir. Köyümüzün doğal güzellikleri :  Göller, çağlayan, kaynak suları, piknik alanları ve   güzleler olarak sırlanmaktadır.

    Köyümüzün  güney batısında  bulunan kurt gölü, kancaları mevkiinde bulunan küçük iskender gölü, karabalçık mevkiinde bulunan Mehmet bey sazlığı ve tatarlı mevkiinde bulunan tatarlı gölüdür.

                                           

    Kurt gölü

           Köyümüzün  güney batısında   bulunan çevresi yetişkin çam ormanlarıyla kaplıdır. Kışın   su bakımından   zenginleşen göl, yaz aylarında iyice azalmaktadır bu nedenle kurt gölü kışın göl yazın  mesire bir piknik alanı olarak kullanılmaktadır. Hatta Kızılcaören belediyesi kurt gölünde geleneksel olarak her yılın temmuz ayının 3 ncü haftasında kurt gölü festivalleri   düzenlenmektedir. Hafta sonlarında Reşadiye ve çevre köylerden piknik yapmak için bir çok insanın gelip piknik yaptıkları bilinmektedir.  

                                        

    Çağlayan

          Çağlayan şelalesi Kızılcaören köyünün Ağılyanı mahallesinin doğusunda  bulunmaktadır.Bu çağlayan şelalesinin yükseltisi 10 olup şelalenin önünde küçük bir gölet bulunmaktadır.Bu gölette köyün çevre halkının yazın sıcak günlerinde yüzerek burada serinledikleri  bilinmektedir.Çağlayan şelalesini besleyen dereler orman  içlerinden çıkarak Eymür köyü, Fındıcak köyü, Hamzallı köyü ve Danişment köyünden gelen sularla birleşerek o güzel  çağlayanda şelalesinin görünümünü  oluşturmaktadır.

    Kaynak suları

        Köyün kaynak suları temiz ve boldur. Kibar gözünden gelen Büyük pınar, Coruk pınar, Dereçayır pınar,  Yangın Halil pınarı, Tiryakioğlu pınarı, Zıngıroğlu pınarı, ve Menekşe pınarı v.b. olarak sıralanabilir. Susaklıca taştekne mevkinde çamlar, yabani naneler ve doğal tereler arasında çıkan menba suyu da soğuk ve pek sağlıklıdır. Kibaroğlu gözü adındaki yerden kaynayarak çıkan su çok soğuk ve berrak temiz bir kaynak suyudur. Ayrıca bu kaynak suları yazın o çok sıcak günlerde buz gibi sulardır.Kızılcaören köyüne yakın Melik çayırı civarında Menekşe Pınar nın büyük bir şöhreti vardır  ki  bu memba suyu başında kuzu çevirme ziyafetleri yapılır.      

    Piknik Alanları

        Köy piknik alanları olarak  çok geniş piknik alanların sahiptir. Bu piknik alanlarının başında  Kurt gölü gelmektedir. Ayrıca   Menekşe pınarı, deve çayırları, inek alanı yaylası, turnalıklardır.
 

Üye Giriş Paneli
E-posta:    
Şifre:       
Şifremi unutum
Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
 
Köşe Yazıları
Son Ziyaretçi Yorumları
cengizhan akpınar
KIZILCA ÖREN MUHTARLIGINA YENİDEN SEÇİLEN RASİM ÇOBAN VE EKİBİNİ KUTLAR BAŞARILAR DİLERİM CENGİZHAN AKPINAR

cengizhan akpınar
31 MART YEREL SEÇİMLERDE ESENLER BELEDİYE MECLİS ÜYESİ SEÇİLEN DEGERLİ KARDEŞİM EMRE MISIRLI CANI GÖNÜLDEN KUTLAR BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM CENGİZHA AKPINAR

SELİM ŞEN
Bugün ahirete intikal eden büyüklerimiz için düzenlenmiş olduğunuz mevlüdi şerif hoş sohbet keşkek çorba ayran tatlı RABBİM kabul eylesin inş. emeği geçenlerden AALAH razı olsun. Allaha emante olun


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler